Journée de la sécurité et coopération SealteQ

Catégorie :

SealteQ Group prolonge la durée de vie des structures en béton et en acier. Pour ce faire, il propose des solutions innovantes et personnalisées. Ils protègent ainsi les structures des influences extérieures et les préservent pour l'avenir.

SealteQ is inmiddels al 3 jaar klant bij Wijngaarden VeiligGoed en in februari 2024 is er een veiligheidsdag georganiseerd. Tijd voor een aantal vragen aan projectleider SealteQ Noord, Albert-Jan Kamping.

Hoe zijn jullie bij VeiligGoed terechtgekomen?

We hebben VeiligGoed gevonden via een tender. We hebben 15 partijen aangeschreven (longlist) en deze geselecteerd op basis van ervaring, Google, enzovoort. Uiteindelijk mochten 5 partijen (shortlist) een aanbieding doen.

Wat typeert de samenwerking tussen SealteQ en Wijngaarden VeiligGoed?

De samenwerking wordt gekenmerkt door open, maar professionele communicatie en snelle (re)acties. Wijngaarden VeiligGoed is zeer servicegericht.

Hoe is het idee ontstaan om een veiligheidsdag te organiseren? Was er een specifieke aanleiding?

Er was geen specifieke aanleiding voor de veiligheidsdag. We merkten dat er verschillende behoeften ontstonden bij de medewerkers. De directie en het management wilden bovendien de laatste stand van zaken op het gebied van veiligheid en kwaliteit communiceren. De veiligheidsdag ging dan ook verder dan alleen veiligheid:

  • Het bood collega’s de gelegenheid elkaar weer eens te spreken, aangezien ze gedurende het seizoen op verschillende projecten werken;
  • Er werden specifieke veiligheidsinstructies en -cursussen gegeven, zoals poortinstructies van bepaalde opdrachtgevers;
  • De kwaliteitseisen van komende projecten werden besproken (welke kwaliteitseisen hebben we en hoe kan dit worden bereikt) evenals de kwaliteit van uitgevoerde projecten (welke kwaliteit is er het afgelopen jaar geleverd);
  • Veiligheidsaspecten zoals het omgaan met PBM, uitrusting en gevaarlijke stoffen werden behandeld.

 

Hoe hebben jullie deze dag ervaren?

In het algemeen hebben we de dag als zeer positief ervaren. We proberen altijd een goede mix te maken van nuttige, noodzakelijke informatie en ontspanning. VeiligGoed heeft de dag professioneel en serieus opgepakt. Er is een actielijst met verbetervoorstellen opgesteld. We moeten echter waken dat de dag geen “verkooppraatje” wordt.

Wat doen jullie nog meer op het gebied van veilig werken?

We doen alles wat mogelijk en nodig is om veilig te werken. Ons motto is: we werken veilig of we werken niet. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Veiligheidsinstructies in de personeelsapp bij indiensttreding
  • Een starterspakket met PBM en bedrijfskleding
  • Verstrekking en toezicht op het gebruik van onafhankelijke adembescherming (motorunit)
  • TRA en V&G-plan op ieder project

Partagez ce message via :

Postes récents :

Médias sociaux