Kies het beste fijnstof masker in 2024

Bescherm uzelf tegen fijnstof met een hoogwaardig FFP-masker

Als specialist in persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) begrijpen we bij Wijngaarden VeiligGoed het belang van een gezonde en veilige werkomgeving. Fijnstofdeeltjes kunnen een negatieve invloed hebben op onze gezondheid, vooral als we er regelmatig aan worden blootgesteld.

Het dragen van een kwalitatief hoogwaardig fijnstof masker is dan ook essentieel om uzelf te beschermen. Zeker als u met regelmaat werkt in een omgeving waar fijnstof vrijkomt. Bij VeiligGoed bieden we een breed assortiment aan fijnstofmaskers, waaronder FFP-maskers en stofmaskers.

Wat is een FFP-masker?

Een FFP-masker, ook wel bekend als een filtering facepiece particle masker, is een ademhalingsbeschermingsmasker dat ontworpen is om de drager te beschermen tegen deeltjes in de lucht, zoals fijnstof, rook en aerosolen

Deze fijnstof maskers zijn geclassificeerd op basis van hun filtratie-efficiëntie en worden ingedeeld in drie klassen: FFP1, FFP2 en FFP3. Hoe hoger de klasse, hoe hoger de bescherming tegen fijnstofdeeltjes.

Waarom een FFP-masker dragen?

Het dragen van een fijnstof masker is cruciaal, vooral in werkomgevingen waar blootstelling aan fijnstof veel voorkomt. Enkele belangrijke redenen voor het dragen van een FFP-masker:

 • Bescherming van uw gezondheid.
 • Voldoen aan de wettelijke eisen.
 • Verbetering van de luchtkwaliteit.

Bescherming van uw gezondheid

Fijnstofdeeltjes kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals luchtwegaandoeningen en cardiovasculaire problemen. Door een FFP-masker te dragen, kunt u de kans op deze gezondheidsproblemen aanzienlijk verminderen.

Voldoen aan de wettelijke eisen

In sommige sectoren, zoals de bouw, de industrie en de gezondheidszorg, zijn werkgevers onder bepaalde omstandigheden wettelijk verplicht om hun werknemers te voorzien van ademhalingsbescherming, zoals FFP-maskers. 

Het dragen van een FFP-masker helpt u niet alleen te voldoen aan de wettelijke vereisten, maar ook om een veilige werkomgeving te waarborgen.

Betere luchtkwaliteit

Een FFP-masker filtert niet alleen fijnstofdeeltjes, maar ook andere schadelijke stoffen, zoals pollen, bacteriën en virussen. Het dragen van een FFP-masker kan dus ook bijdragen aan een betere luchtkwaliteit, vooral voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Fijnstof masker

Onze kwalitatief hoogwaardige FFP-maskers

Bij Wijngaarden VeiligGoed bieden we een uitgebreid assortiment van hoogwaardige FFP-maskers die voldoen aan de strengste veiligheidsnormen en u de nodige bescherming bieden tegen fijnstofdeeltjes en andere schadelijke stoffen. Onze FFP-maskers voldoen aan de Europese normen en richtlijnen voor ademhalingsbescherming.

Onze kwalitatief hoogwaardige FFP-maskers

 • Hoge filtratie-efficiëntie: Onze FFP-maskers zijn ontworpen met geavanceerde filtersystemen die een hoge filtratie-efficiëntie bieden. Ze kunnen deeltjes tot een bepaalde grootte effectief filteren, waardoor u beschermd blijft tegen fijnstofdeeltjes en andere schadelijke stoffen.
 • Comfortabel en gebruiksvriendelijk: Onze FFP-maskers zijn ergonomisch ontworpen en bieden een uitstekende pasvorm voor uw gezicht. Ze zijn voorzien van verstelbare bandjes en een flexibele neusclip. Bovendien zijn onze maskers lichtgewicht en ademend, waardoor ze langdurig comfortabel te dragen zijn.
 • Duurzaamheid en betrouwbaarheid: We begrijpen dat duurzaamheid en betrouwbaarheid essentieel zijn bij het kiezen van een FFP-masker. Onze maskers zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage en langdurig gebruik.
 • Verschillende klassen en types: We bieden FFP-maskers in verschillende klassen, waaronder FFP1, FFP2 en FFP3, afhankelijk van de mate van bescherming die u nodig heeft.
Fijnstof masker

Waarom kiezen voor VeiligGoed?

 • Hoogwaardige kwaliteit.
 • Ruim assortiment.
 • Deskundig advies.
 • Uitstekende service.
 • Vertrouwde partner.

Hoogwaardige kwaliteit fijnstof maskers

Onze FFP-maskers en stofmaskers zijn van gerenommeerde merken die bekend staan om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. We werken samen met betrouwbare fabrikanten die voldoen aan strenge veiligheidsnormen.

Ruim assortiment fijnstof maskers

We bieden een breed scala aan fijnstof maskers, waaronder verschillende klassen en types, zodat u een masker kunt kiezen dat perfect aansluit op uw behoeften.

Deskundig advies

Onze deskundige adviseurs staan klaar om u te voorzien van professioneel advies en begeleiding. We begrijpen dat elk werkomgeving uniek is, en daarom helpen we u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw specifieke situatie.

Uitstekende service

Bij VeiligGoed streven we naar de beste klantenservice. We zorgen ervoor dat uw bestelling snel en efficiënt wordt afgehandeld. Bovendien staan we op werkdagen altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen. 

Vertrouwde partner

VeiligGoed is al jarenlang een vertrouwde partner op het gebied van PBM. We werken samen met een breed scala aan bedrijven en organisaties in verschillende sectoren.

Fijnstof masker

Bestel uw fijnstof masker bij VeiligGoed

Bescherm uzelf effectief tegen fijnstofdeeltjes en andere schadelijke stoffen met een hoogwaardig fijnstof masker van VeiligGoed. Neem contact met ons op of bezoek onze webpagina ‘catalogus’ om ons assortiment te bekijken.

Als u nog geen klant bent kunt u ons bellen of mailen (+31 184 43 44 55 of info@veiliggoed.nl). Als u al klant bent, kunt u bestellen via het u bekende PRO-account.

Fijnstof masker
Inhoudsopgave

Meer informatie?

Onze adviseurs helpen u graag of maken desgewenst graag een afspraak.

Tel: +31 184 434 455
Mail: info@veiliggoed.nl