Bij VeiligGoed hebben we veel ervaring met het adviseren, leveren en beheren van beschermende kleding. Van de bekende merken hebben we altijd voorraad liggen, zodat we snel kunnen leveren. Eventueel personaliseren we de kleding met een bedrukking. 

Kleding speelt een grote rol in het beschermen van medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan werkoveralls, broeken, jassen, regenkleding en doorwerkkleding. Door de eigenschappen van kledingstof kan kleding voor goede bescherming zorgen. Afhankelijk van de eigenschappen beschermt de kleding tegen hittekou, watervuur, lasspetterschemicaliën, enz. 

De belangrijkste normeringen:

EN ISO 20471 Voor hoge zichtbaarheid in fluorescerende kleuren
EN ISO 11611 Bescherming bij het lassen en soortgelijke processen
EN ISO 11612 Bescherming tegen hitte en vlammen (Voorheen EN531)
EN 13034 Bescherming tegen chemicaliën
EN 343 Beschermende kleding tegen regen
EN 14058 Isolerende kleding in koele omgevingen > -5 °C
EN 342 Isolerende kleding in koude omgevingen < -5 °C
EN 1149-5 Voor ontlading van statische elektriciteit in ATEX-zones
NEN-EN 50286 Voor het werken bij laagspanningsinstallaties
Actionshot

Comfort

Draagcomfort is een optelsom van soepelheid, warmte- en vochtregulatie en de manier waarop een kledingstuk is gemaakt.  Sommige doeksoorten (o.a. Nomex en Aramide-soorten) hebben heel goede beschermende eigenschappen, maar zijn qua draagcomfort een minder goede keus.  

De diversiteit aan doeksamenstellingen met bijbehorende normeringen is groot. Onze PBM-adviseurs kunnen bepalen welke oplossing passend is in uw situatie. 

Beheer

In ons PRO-account kunnen werknemers zelf kleding en PBM bestellen met een toegewezen budget. Specifieke gegevens, bijvoorbeeld het afleveradres en kledingmaten, zijn hierbij gepersonaliseerd. Zo houdt u goed overzicht over de bestellingen.  

Vooraf bepalen we uw voorkeuren: moeten bestellingen goedgekeurd worden? Waar wordt de bestelling geleverd? Waar wordt de voorraad beheerd? Vanaf dat moment wordt u volledig ontzorgd wat betreft kleding & PBM-beheer! 

Robust (4b)

Onderhoud

Goed en periodiek onderhoud is nodig om de beschermende functie van de kleding te behouden en de levensduur van de kleding te verlengen. Houd hierbij altijd de wasvoorschriften aan! Industriële reiniging is een verstandige keus om de beschermende eigenschappen van kleding te houden. 

Het bijhouden van het aantal wasbeurten kan dankzij het aanbrengen van een barcode in ieder kledingstuk. Bij onze partner voor reiniging wordt dit geregistreerd. Bij het bereiken van het maximumaantal wasbeurten wordt de kleding in overleg met de klant afgeschreven, zodat de veiligheid gegarandeerd blijft.   

Disposables

Bij bepaalde werkzaamheden wordt kleding eenmalig gedragen. Deze disposables worden veelal gebruikt in de chemie en afvalindustrie. Hier beschermen ze tegen contact met gevaarlijke stoffen, zoals asbest en giftige dampen, maar ook bacteriën en virussen. De bescherming is verkrijgbaar in drie gradaties: gasdicht, stofdicht en vloeistofdicht.

De disposables kunnen we ook leveren met aanvullende veiligheidsnormeringen zoals de EN 1149 en EN ISO 11612.

Bekijk ons assortiment

Ga direct naar

Meer informatie?

Onze adviseurs helpen u graag of maken desgewenst graag een afspraak.

Tel: +31 184 434 455
Mail: info@veiliggoed.nl

Advies

De selectie van beschermende kleding vereist zorgvuldigheid. Neem uw risico-inventarisatie of arbocatalogus als uitgangspunt en laat u adviseren door onze PBM-adviseurs, die veel ervaring hebben in verschillende werksituaties. Zo voldoet u aan de wet- en regelgeving en kunt u bovendien de werkveiligheid waarborgen. 

Batina Corporaal – Operationeel PBM-adviseur

Gratis poster

Veilig lassen, slijpen en schuren

Op welk mailadres wilt u deze poster ontvangen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis e-paper

Bepaal de juiste genormeerde kleding

Op welk mailadres wilt u de E-paper ontvangen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.