Trainingen

Handreikingen veiliger werken

Naast het leveren van PBM, delen we graag nuttige kennis over persoonlijke veiligheid! We geven inzicht in de arbeidsrisico’s, maar ook informatie over PBM-gebruik. Zo krijgen leidinggevenden én medewerkers handreikingen om veiliger te werken. 

Kennisdeling via:

Voorlichtingsposters

E-papers

Toolboxen

Training

Training voor juist gebruik PBM

Bij het gebruik van PBM zijn accurate kennis en vaardigheden essentieel. In de praktijk blijkt namelijk dat een groot deel van de PBM verkeerd gebruikt wordt. Training voor het juiste gebruik van PBM is dus heel belangrijk!

Soms dénken werknemers dat ze beschermd zijn, terwijl dat niet zo is. Schijnveiligheid noemen we dat. Het is natuurlijk verschrikkelijk als achteraf blijkt dat de PBM niet hebben gewerkt, want dan is het te laat. Een paar voorbeelden:

  • Lassen met niet-vlamvertragende overalls;
  • Het dragen van vervuilde adembescherming;
  • Gehoorbescherming met onvoldoende demping;
  • Valbeveiliging met te lange lijnen;
  • Verkeerd onderhoud van de PBM;

Door de jaren heen hebben onze adviseurs veel ervaring opgebouwd met toolboxen en training. Deze kennis zetten ze in om het PBM-gebruik te verbeteren. Posters, toolboxen en trainingen zijn daar mooie middelen voor!

Wat is een toolbox?
Soms is het nodig om het risicobewustzijn te verhogen. Er zijn bijvoorbeeld werknemers die niet op de hoogte zijn van de arbeidsrisico’s, de risico’s onderschatten, of niet gemotiveerd zijn om PBM te gebruiken. In zo’n geval is een toolbox een goed hulpmiddel.

In een toolbox verdiepen we ons in de arbeidsrisico’s, geven we uitleg over de wet- en regelgeving en leggen we de functie van PBM uit. Natuurlijk is er genoeg ruimte om verdiepende vragen te stellen.

Wat is een training?
Voor sommige functies is een training voor het gebruik van PBM erg belangrijk. Sommige PBM vereisen kennis en vaardigheden voor goed gebruik. Denk bijvoorbeeld aan valbeveiliging, waarvoor we jaarlijks tientallen trainingen geven, maar ook aan chemie-bestendige kleding, adembescherming of reddingsvesten.

In samenwerking met u stellen we een informatieve training samen waardoor uw medewerkers veilig de werkvloer op kunnen!

Meer informatie over onze trainingen?

Bel Stefan de Wit voor meer informatie over onze trainingen of laat uw gegevens achter via het formulier.

Telefonisch contact

+31 184 43 44 55

Stuur ons een mail

info@veiliggoed.nl

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.