Onze duurzame relatie met Krinkels

Categorie:

Een mooi voorbeeld van een duurzame relatie is onze samenwerking met Krinkels. Krinkels vindt het belangrijk om een zichtbare bijdrage te leveren aan een circulaire economie en daarom is duurzame kleding een belangrijk onderdeel geworden van een circulaire bedrijfsvoering. Hoe ziet dit er concreet uit?

De kleding die bij Krinkels sinds 5 jaar gedragen wordt, zoals de T-shirts en truien, zijn van het merk Cottover. De kleding van Cottover heeft de keurmerken ‘Fairtrade’ en ‘Nordic Ecolabel’. Dit houdt in dat er bij de productie geen gebruik wordt gemaakt van synthetische pesticiden, kunstmest, genetisch gemodificeerde gewassen en gevaarlijke chemicaliën. Daarnaast krijgen de katoenboeren voor hun katoen gegarandeerd een minimumprijs die de kosten van duurzame productie dekt.

Sinds kort worden er ook duurzame jeans werkbroeken gedragen bij Krinkels. Deze broek bestaat voor 66% uit gerecycled katoen. Een werkbroek van spijkerstof weegt ongeveer 1 kilo. Door het hergebruiken van de katoenen vezels uit de duurzame spijkerbroeken wordt er per kilo 4600 liter water bespaard. Dit bespaart bovendien 2.08 CO2/kg, 8.35 kWh stroom, 0,75 kg meststof en 7,7 ml pesticiden. Iedere werkbroek draagt dus bij aan een lagere CO2-uitstoot en minder energiegebruik.

Een enthousiaste medewerker: ‘Naast dat onze bedrijfskleding duurzaam is, zit het ook nog eens comfortabel en is de kwaliteit top! Twee vliegen in één klap dus!’

Inleveren voor recycling
Aan het einde van de levenscyclus van werkkleding en veiligheidsschoenen worden deze verzameld in de big bags die op elke vestiging van Krinkels aanwezig zijn. Tijdens de verwerking van het materiaal wordt het katoen eruit gehaald en dat kan hergebruikt worden. Van de overige vezels worden bijvoorbeeld poetsdoeken en dekkleden gemaakt, maar bijvoorbeeld ook isolatiemateriaal wat veel gebruikt wordt in de automotive branche. Daarnaast worden de stalen neuzen uit de werkschoenen hergebruikt en de binnenvoering en veters gerecycled.

Op deze manier draagt Krinkels samen met Veiliggoed bij aan circulariteit. Een keer per jaar vindt er een evaluatie plaats met Krinkels om te kijken hoe we in de toekomst verder kunnen verduurzamen en recyclen.

Deel dit bericht via:

Recente berichten:

Social media