Beschermende kleding gevaarlijke stoffen

Wijngaarden VeiligGoed is dé expert op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Op deze pagina willen we u graag informeren over chemisch bestendige kleding en hoe dit essentiële kledingstuk uw veiligheid kan waarborgen bij het werken met gevaarlijke stoffen.

Lees verder om meer te weten te komen over de kenmerken en voordelen van chemisch bestendige kleding.

Wat is chemisch bestendige kleding?

Chemisch bestendige kleding is speciaal ontworpen om bescherming te bieden tegen blootstelling aan gevaarlijke chemicaliën. Deze kledingstukken zijn vervaardigd uit materialen die bestand zijn tegen de doordringing van chemische stoffen, waardoor uw huid beschermd blijft.

Chemisch bestendige kleding is van belang in situaties waarin werknemers worden blootgesteld aan potentieel gevaarlijke chemicaliën, zoals in branches als de chemische industrie, de farmaceutische sector en de petrochemische industrie.

Kenmerken van chemisch bestendige kleding:

 • Materiaal: Chemisch bestendige kleding wordt vervaardigd uit specifieke materialen die zijn gekozen vanwege hun uitstekende weerstand tegen chemische stoffen. Deze materialen omvatten onder andere PVC (polyvinylchloride), neopreen, polyethyleen en polypropyleen. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun chemische bestendigheid en duurzaamheid.
 • Afsluiting: Chemisch bestendige kleding is voorzien van een stevige afsluiting om te voorkomen dat gevaarlijke stoffen de kleding binnendringen. Dit kan worden bereikt door middel van elastische manchetten bij de polsen en enkels, ritssluitingen met kleefstrips, dubbele sluitingen en zelfs gelaste naden. Deze afsluitingen zorgen voor een goede pasvorm en minimaliseren het risico op blootstelling aan gevaarlijke stoffen.
 • Beschermende lagen: Chemisch bestendige kleding kan uit meerdere lagen bestaan om een optimale bescherming te bieden. Sommige kledingstukken hebben bijvoorbeeld een buitenlaag van PVC voor chemische weerstand, een tussenlaag van textiel voor extra duurzaamheid en een binnenlaag van comfortabel materiaal om het draagcomfort te verhogen. Deze gelaagde constructie zorgt voor een uitgebalanceerde combinatie van bescherming en comfort.
Beschermende kleding gevaarlijke stoffen

Voordelen van chemisch bestendige kleding:

 • Veiligheid
 • Compliance met voorschriften
 • Duurzaamheid
 • Comfort

Veiligheid

Het belangrijkste voordeel van chemisch bestendige kleding is dat het uw veiligheid garandeert bij het omgaan met gevaarlijke stoffen. Door het dragen van deze kleding minimaliseert u het risico op ongelukken en blootstelling aan potentieel schadelijke chemicaliën. Het biedt een fysieke barrière tussen uw huid en de gevaarlijke stoffen, waardoor u beschermd blijft tegen direct contact, spatten of morsen.

Compliance met voorschriften

Chemisch bestendige kleding is essentieel om te voldoen aan de voorschriften en normen die gelden voor werken met gevaarlijke stoffen. In veel sectoren zijn er specifieke regels en richtlijnen opgesteld om de veiligheid van werknemers te waarborgen

Duurzaamheid

Chemisch bestendige kleding is ontworpen om lang mee te gaan, zelfs onder zware omstandigheden. De materialen die worden gebruikt, zijn duurzaam en bestand tegen slijtage, scheuren en chemische degradatie.

Comfort

Hoewel veiligheid de hoogste prioriteit heeft, begrijpen we bij Wijngaarden VeiligGoed ook het belang van comfort tijdens het werk. Onze chemisch bestendige kleding is zorgvuldig ontworpen met oog voor draagcomfort

Beschermende kleding gevaarlijke stoffen

Advies over beschermende kleding gevaarlijke stoffen

Bij Wijngaarden VeiligGoed begrijpen we dat het kiezen van de juiste chemisch bestendige kleding een belangrijke beslissing is. Onze adviseurs staan klaar om u deskundig advies te geven en u te helpen bij het vinden van de juiste kledingoplossing voor uw specifieke behoeften. We hebben uitgebreide kennis van de voorschriften en normen en kunnen u helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Aanvullende diensten Wijngaarden VeiligGoed

Naast het leveren van hoogwaardige chemisch bestendige kleding, bieden wij bij Wijngaarden VeiligGoed ook aanvullende diensten om u volledig te ondersteunen bij uw veiligheidsbehoeften. Enkele van onze diensten zijn bijvoorbeeld:

 • Persoonlijk advies: Onze veiligheidsexperts staan altijd voor u klaar om u persoonlijk advies te geven. We begrijpen dat elke werkomgeving uniek is en dat uw veiligheidsbehoeften specifiek kunnen zijn. 
 • Pas- en maatservice: We bieden pas- en maatservices om ervoor te zorgen dat uw chemisch bestendige kleding perfect past. 
 • Onderhoud en inspectie: Om ervoor te zorgen dat uw chemisch bestendige kleding in optimale staat blijft en de maximale bescherming biedt, bieden we ook onderhouds- en inspectiediensten.
 • Training en bewustwording: Naast het leveren van kwaliteitskleding geloven we bij Wijngaarden VeiligGoed in het belang van training en bewustwording. We bieden trainingen en workshops aan om uw medewerkers te informeren over het juiste gebruik van chemisch bestendige kleding, de risico’s van werken met gevaarlijke stoffen en de juiste procedures voor veilig werken.

Bij Wijngaarden VeiligGoed begrijpen we dat uw veiligheid prioriteit heeft en dat het kiezen van de juiste chemisch bestendige kleding een belangrijke beslissing is.

Neem contact met ons op en laat ons u helpen bij het vinden van de juiste beschermende kleding voor gevaarlijke stoffen voor de situatie van uw werknemers.

Beschermende kleding gevaarlijke stoffen

Inhoudsopgave

Meer informatie?

Onze adviseurs helpen u graag of maken desgewenst graag een afspraak.

Tel: +31 184 434 455
Mail: info@veiliggoed.nl