PBM beschermende kleding; soorten en bestelmogelijkheden

Dat het dragen van beschermende kleding heel belangrijk is, behoeft natuurlijk geen uitleg. Het kan van levensbelang zijn om gekleed te gaan met de juiste PBM beschermende kleding. Maar hoe krijg je de garantie dat je de juiste PBM beschermende kleding draagt en hoe kun je deze beschermende kleding bestellen?

Als leverancier van PBM beschermende kleding (PBM staat voor ‘Persoonlijke beschermingsmiddelen’, waaronder ook beschermende kleding valt) staan we dagelijks klaar om werkend Nederland veiligheid te bieden. Dat doen we op het gebied van kennis over PBM en het leveren van PBM-producten.

PBM beschermende kleding
PBM Beschermende kleding

Wat valt er onder PBM beschermende kleding?

PBM, ofwel ‘Persoonlijke beschermingsmiddelen’ is een containerbegrip. Alles wat bijdraagt aan de bescherming van het lichaam kan worden geschaard onder PBM. Zoals vanuit onze missie omschreven, hebben wij een focus op het beschermen van de ‘harde werkers op de werkvloer’.

Aan de basis van onze maatschappij en economie staan de harde werkers. Maar juist deze harde werkers staan tijdens hun werk bloot aan veel risico’s. Bij Wijngaarden VeiligGoed willen wij hen voorzien van de juiste kennis en middelen, zodat ze goed beschermd zijn.

Deze missie hebben we doorvertaald naar onze vier pijlers in onze dienstverlening:

 • Adequate levering
 • PBM-scans
 • Toolboxen
 • PRO-account

Soorten PBM beschermende kleding

We hebben een breed assortiment met PBM-producten. Dit brede assortiment kunnen we altijd snel leveren, door onze ruime voorraad in ons magazijn van meer dan 5.000 vierkante meter.

We onderscheiden op hoofdlijnen twee typen PBM-producten. Producten die vallen onder PBM beschermende kleding. En producten die niet zozeer zijn aan te merken als kleding, maar wel bescherming bieden aan het lichaam. Zoals gehoorbescherming of oog- en gelaatbescherming.

Ons assortiment is samengesteld vanuit de relevante arbeidsrisico’s. Bekijk alle risico’s op deze pagina en ontdek per risico welke producten kunnen worden gebruikt ter bescherming.

Onze productaanbod hebben we verdeeld over verschillende productcategorieën (die dus zijn geënt op de hierboven beschreven arbeidsrisico’s). Via deze pagina vind je daarvan het overzicht.

Van de producten die vallen onder PBM beschermende kleding geven we een opsomming:

 • Beschermende kleding
 • Veiligheidsschoenen
 • Koelvesten
 • Bedrijfskleding

Producten die niet zozeer vallen onder PBM beschermende kleding maar wel onder PBM zijn:

 • Valbeveiliging
 • Reddingsvesten
 • Oog- en gelaatbescherming
 • Hoofdbescherming
 • Handbescherming
 • Gehoorbescherming
 • Adembescherming
PBM beschermende kleding
Inhoudsopgave

Hoe is PBM beschermende kleding te bestellen?

We vinden het belangrijk dat onze klanten zijn uitgerust met de beste, maar ook met de meest relevante producten. Daarmee bedoelen we dat het belangrijk vinden dat je ook daadwerkelijk de PBM beschermende kleding draagt die de beste bescherming biedt binnen de werkomstandigheden van jou of je collega’s.

Om die reden vinden maakt één van onze adviseurs graag een keer kennis. Om te horen welke PBM beschermende kleding jullie nodig hebben en wat de aard is van jullie werk en werkomstandigheden. Onze adviseur doet je daarna graag een voorstel voor de in te zetten producten.

Weet je al wel precies wat je wilt bestellen? Dan kun je dat ook aan ons doorgeven per mail of telefoon. Wij zijn te bereiken via: info@veiliggoed.nl of +31 184 43 44 55. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze safety shop, waar je zelf ons productaanbod kunt bekijken en zelfs passen.

PBM-scan

Een uitgebreidere check van de PBM-producten die jullie al gebruiken en nodig hebben? Bekijk dan ook eens onze pagina over onze PBM-scan. Vanuit drie stappen, namelijk inventariseren, analyseren en resultaat, leveren we:

 • Grip en overzicht
 • Kostenreductie
 • Bewustwording en draagvlak
 • Betere bescherming
PBM beschermende kleding

Welkom bij Wijngaarden VeiligGoed!

Wij zijn gevestigd in Sliedrecht, gelegen tussen Gorinchem en Dordrecht. Maar opereren landelijk en zelfs internationaal voor meer dan 3.200 klanten. Deze klanten zijn actief in verschillende branches, de belangrijkste branches die wij bedienen zijn:

 • Maritiem en offshore
 • Metaalindustrie
 • (Petro)chemie
 • Bouw
 • Installatie
 • Logistiek.

We doen dit met een team van meer dan 40 collega’s. Met meer dan 50 jaar ervaring hebben we ruime staat van dienst en zijn we een bekende naam in de wereld van PBM.

We vinden het belangrijk om naast PBM beschermende kleding, ook kennis en voorlichting te bieden die bijdraagt aan een betere veiligheid op de werkvloer.

Kies je voor Wijngaarden VeiligGoed, dan kies je voor expertise en degelijkheid. Met een leverperformance van 98,2 % ervaren onze klanten een uiterst hoge adequate levering.

Meer weten of in contact komen? Wij zijn te bereiken via: info@veiliggoed.nl of +31 184 43 44 55.

PBM Beschermende kleding

Veelgestelde vragen over beschermende kleding

PBM beschermende kleding verwijst naar kledingstukken en accessoires ontworpen om de drager te beschermen tegen mogelijke risico’s op de werkplek. Dit kan variëren van helmen en veiligheidsbrillen tot hoge zichtbaarheidsvesten en brandvertragende kleding. Het belang van deze kleding ligt in het bieden van een essentiële veiligheidsbarrière tegen ongevallen en gezondheidsrisico’s in diverse werkomgevingen.

Er zijn diverse soorten PBM beschermende kleding beschikbaar, waaronder hoofdbescherming (zoals veiligheidshelmen), oogbescherming (zoals veiligheidsbrillen), gehoorbescherming (zoals oordopjes), handbescherming (zoals werkhandschoenen), voetbescherming (zoals veiligheidsschoenen) en lichaamsbescherming (zoals beschermende overalls).

De keuze voor de juiste beschermende kleding hangt af van de specifieke risico’s en vereisten van uw werkomgeving. Het is belangrijk om de risico’s te evalueren en te kiezen voor kleding die voldoet aan de relevante veiligheidsnormen en comfortabel genoeg is om gedurende de hele werkdag te dragen.

Goed onderhoud is cruciaal om de effectiviteit van beschermende kleding te waarborgen. Dit omvat regelmatige inspectie op schade, correcte reiniging volgens de instructies van de fabrikant, en het opbergen op een droge, schone plaats. Beschadigde of versleten kleding dient vervangen te worden.

Ja, er zijn specifieke wettelijke vereisten en normen voor het gebruik van PBM kleding. Deze vereisten kunnen variëren afhankelijk van de sector en het land. Werkgevers zijn verplicht om passende PBM kleding te verstrekken en ervoor te zorgen dat werknemers de kleding correct gebruiken.