Persoonlijke beschermingsmiddelen bouw

Goede bescherming van het lichaam op de werkvloer is van groot belang. Dat geldt zeker ook voor de bouwsector. Denk bijvoorbeeld op de risico’s van gehoorschade en hand- en snijletsel. Zorg daarom voor de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen bouw.

We geven je graag meer informatie over de relevante persoonlijke beschermingsmiddelen bouw. Wil je direct persoonlijke beschermingsmiddelen voor de bouw bestellen? Neem dan contact op. Je kunt ons bereiken per telefoon: +31 184 43 44 55. Of per mail: info@veilliggoed.nl.

Persoonlijke beschermingsmiddelen bouw

Belang persoonlijke beschermingsmiddelen bouw

De bouw is bij uitstek een sector waar aandacht voor persoonlijke beschermingsmiddelen het verschil kan maken. Helaas ontmoeten we in ons werk te veel personen die de gevolgen moeten ondervinden van een nonchalante houding tegenover persoonlijke beschermingsmiddelen bouw. Denk aan blijvende gehoorschade, of onherstelbaar hand- en snijletsel.

Benieuwd op basis van welke arbeidsrisico’s wij ons assortiment hebben samengesteld? Bekijk dan onze pagina ‘arbeidsrisico’s’. Bezoek voor een overzicht van onze productcategorieën de pagina ‘producten’.

Kwalitatief hoogwaardige beschermingsmiddelen, maar zeker ook de juiste beschermingsmiddelen voor de betreffende werkomstandigheden dragen bij aan veiligheid op de werkvloer of bouwput en het voorkomen van schade aan het lichaam. Om die reden vinden we de kwaliteit van ons advies aan onze klanten van groot belang.

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn bieden we, naast het leveren van persoonlijke beschermingsmiddelen bouw, ook een PBM-scan. Daarover vertellen we later meer. Eerst geven we graag een beter beeld van ons bedrijf; Wijngaarden VeiligGoed.

Persoonlijke beschermingsmiddelen bouw

Wijngaarden VeiligGoed, leverancier persoonlijke beschermingsmiddelen bouw

Met al meer dan 50 jaar ervaring zijn we een bekende naam in de wereld van persoonlijke beschermingsmiddelen. We zijn leverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals persoonlijke beschermingsmiddelen bouw. Maar leveren tegelijk ook kennis over de middelen en risico’s.

Naast leverancier voor persoonlijke beschermingsmiddelen voor de bouw, bedienen we ook andere branches. Zoals:

 • Maritiem en offshore
 • Metaalindustrie
 • (Petro)chemie
 • Installatie
 • Logistiek.

Je kunt ons bezoeken in Sliedrecht, waar onze kantoor (met meer dan 5.000 vierkante meter hebben we altijd een ruime voorraad) en magazijn is gevestigd. In onze Safety Shop vind je een ruim deel van ons assortiment, en heb je zelfs de mogelijkheid om verschillende persoonlijke beschermingsmiddelen te passen of te testen.

Ons team telt meer dan 40 collega’s. Met elkaar werken we gemotiveerd aan het bieden van veiligheid op de werkvloer voor onze klanten. Dat hebben we ook omschreven in onze missie:

Aan de basis van onze maatschappij en economie staan de harde werkers. Maar juist deze harde werkers staan tijdens hun werk bloot aan veel risico’s. Bij Wijngaarden VeiligGoed willen wij hen voorzien van de juiste kennis en middelen, zodat ze goed beschermd zijn.

We geven invulling aan onze missie middels de volgende dienstverleningen:

 • Adequate levering
 • PBM-scans
 • Toolboxen
 • PRO-account

Onze voordelen

Waarom onze klanten kiezen voor Wijngaarden VeiligGoed als leverancier van onder andere persoonlijke beschermingsmiddelen bouw? Dat zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Meer dan 50 jaar ervaring;
 • Meer dan 40 medewerkers, waarvan 14 PBM-adviseur;
 • Ruime voorraad in ons magazijn van meer dan 5.000 vierkante meter;
 • Meer dan 3.200 klanten;
 • Een leverperformance van 98,2%.
Persoonlijke beschermingsmiddelen bouw
Inhoudsopgave

Verzekerd van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen bouw

Eerder stipts we al kort onze PBM-scan aan. Vanuit deze scan krijg je een helder inzicht in de benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen voor de situatie van jou en je medewerkers. Zodat je zeker weet dat je kiest voor de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen bouw.

De stappen die we doorlopen tijdens een PBM-scan zijn:

 1. Inventariseren
 2. Analyseren
 3. Oplevering adviesrapport

1. Inventariseren

Tijdens de inventarisatie raken we graag in gesprek met de medewerkers op de werkvloer. Ook bekijken we de werkvloer en maken een inventarisatie van de werkzaamheden en machines. Natuurlijk zijn we ook benieuwd welke persoonlijke beschermingsmiddelen al worden gebruikt en hoe ze worden onderhouden.

2. Analyseren

De verkregen informatie over jullie huidige persoonlijke beschermingsmiddelen toetsen we aan de hand van wet- en regelgeving. Ook verwerken we de input van de medewerkers.

3. Oplevering adviesrapport

In ons adviesrapport geven we een beoordeling van alle persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarbij geven we advies aan de hand van een arbeidshygiënische strategie. En we maken een verbeterplan, in dit plan doen we ook aanbevelingen voor training en instructie.

Een PBM-scan voor levert u het volgende op:

 • Overzicht en vat op PBM
 • Efficiëntieslag voor de kosten
 • Draagvlak en bewustwording
 • Verbeterde bescherming
Persoonlijke beschermingsmiddelen bouw

Advies of meer informatie over persoonlijke beschermingsmiddelen bouw?

Meer weten over ons assortiment of levering van persoonlijke beschermingsmiddelen bouw? Neem contact met ons op. Dat kan per telefoon: +31 184 43 44 55. Of via de mail: info@veiliggoed.nl. Graag tot snel!

Veelgestelde vragen over PBM voor de bouw

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor de bouwsector omvatten items zoals veiligheidshelmen, gehoorbescherming, veiligheidsbrillen, ademhalingsbescherming, en veiligheidsschoenen. Deze zijn essentieel om werknemers te beschermen tegen veelvoorkomende risico’s in de bouw, zoals vallende objecten, lawaai, en stofdeeltjes.

De keuze van de juiste PBM hangt af van de specifieke risico’s en omstandigheden van uw bouwproject. Het is belangrijk om een risicoanalyse uit te voeren en de PBM te selecteren die bescherming bieden tegen de geïdentificeerde risico’s. VeiligGoed biedt een PBM-scan aan om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Ja, er zijn wettelijke vereisten voor het gebruik van PBM in de bouw. Werkgevers zijn verplicht om passende PBM te verstrekken en te zorgen voor goed onderhoud. Werknemers moeten de verstrekte PBM correct gebruiken. De specifieke vereisten kunnen variëren afhankelijk van de lokale wetgeving.

Regelmatig onderhoud en inspectie van PBM zijn cruciaal om hun effectiviteit te waarborgen. Dit omvat het schoonmaken, controleren op schade, en het vervangen van onderdelen of het gehele middel indien nodig. VeiligGoed biedt ook diensten voor onderhoud en keuring van PBM.

Ja, VeiligGoed biedt naast de levering van PBM ook advies en trainingen aan. Deze diensten zijn gericht op het verhogen van de veiligheid op de werkvloer door werknemers bewust te maken van de risico’s en het juiste gebruik van PBM.

Persoonlijke beschermingsmiddelen bouw