Safety Street met ATM Renewi

Categorie:

Samen met ATM Renewi Moerdijk hebben we meegewerkt aan het opzetten van hun Safety Street: een plek waar bezoekers en medewerkers alles leren over onder andere het gebruik van PBM. Het doel is om het gebruik van PBM op een interactieve manier onder de aandacht te brengen en visueel zichtbaar te maken. Er zijn 5 verschillende zones ingericht met elk hun eigen werkgebied en expertise.

ATM Renewi is een grote afvalverwerker in de Moerdijk. Dagelijks zetten ze tonnen afval om in energie en grondstoffen. Zo dragen ze bij aan de circulaire economie. Dit werk neemt uiteraard ook risico’s met zich mee. Denk aan hitte, explosie- en aanrijdgevaar. Daarom is de aandacht voor veiligheid onmisbaar!

Om de veiligheidscultuur te verbeteren, heeft onder andere Peter Jan Schouten van ATM in samenwerking met VeiligGoed een Safety Street opgezet. “Het is een centrale plek op het terrein waar bezoekers en medewerkers geïnstrueerd worden. De thema’s gaan over alle werkgebieden van ATM:  van het laboratorium tot en met de onderhoudsmonteurs. Er is aandacht voor veiligheid rondom het proces, maar ook over de benodigde PBM bij al deze handelingen.”

Cees Adriaanse, PBM-adviseur bij Wijngaarden VeiligGoed, vult aan: “Ik waardeer het bijzonder dat wij benaderd zijn door ATM om over dit onderwerp na te denken en er verdere invulling aan te geven. Door de behoeften op het gebied van veiligheid en bewustwording inzichtelijk te maken, is het idee ontstaan om de zogenaamde Safety Street in te richten. De toegevoegde waarde van de Safety Street voor ATM en VeiligGoed is niet alleen het leveren van producten, maar ook het delen van de kennis en ervaring. Om deze manier zorgen wij voor meer bewustzijn en brengen wij het veiligheidsniveau omhoog. Dit doen wij al ruim 30 jaar samen met ATM. Zij zijn dus niet alleen klant van VeiligGoed maar ook partner op het gebied van veilig werken.“

Interactieve quiz
Deelnemers aan de Safety Street kunnen een PBM-quiz op hun eigen telefoon openen en in de Safety Street op zoek gaan naar de juiste antwoorden. Door middel van de vragen en de zichtbare PBM ontstaat er interactie. Zo wordt de betrokkenheid hoger, maar wordt de informatie ook veel beter onthouden!

VeiligGoed werkt al langer samen met ATM Renewi. Peter Jan: “VeiligGoed sluit goed aan op de beheersmaatregelen van risico’s die we hebben bepaald met behulp van PBM. Op basis van deze risico’s leveren zij de PBM, zodat onze eigen mensen, maar ook contractors veilig kunnen werken. Onderdeel zijn van onze Safety Street is een extra meerwaarde van VeiligGoed, omdat ze naast de artikelen, nu ook hun eigen expertise leveren.”

Tip van de PBM-adviseur

Wil je dat werknemers de informatie bij een toolbox beter onthouden? Zorg dan voor interactie, bijvoorbeeld door een quiz. Dit verhoogt de betrokkenheid en motivatie van alle deelnemers.

Deel dit bericht via:

Recente berichten:

Social media