Kies het juiste gasmasker

Ontdek het uitgebreide assortiment bij Wijngaarden VeiligGoed

Op deze pagina leest u over de verschillende soorten gasmaskers, het kopen van een gasmasker en het gebruik van een halfgelaatsmasker. 

Bij Wijngaarden VeiligGoed streven we ernaar om u te voorzien van hoogwaardige veiligheidsproducten die u beschermen in potentieel gevaarlijke omgevingen.

Gasmaskers: Uw bescherming tegen gevaarlijke gassen

Gasmaskers zijn cruciale persoonlijke beschermingsmiddelen die zijn ontworpen om de gebruiker te beschermen tegen gevaarlijke gassen, dampen, stofdeeltjes en andere schadelijke stoffen in de lucht.

Ze worden veel gebruikt in verschillende industrieën, zoals de chemische industrie, de bouw, de olie- en gassector, en in noodsituaties waarbij er mogelijk giftige stoffen in de lucht aanwezig zijn.

Een goed gasmasker kan uw leven redden door u te voorzien van schone en veilige lucht om in te ademen.

gasmasker

Gasmasker kopen: Waar moet u op letten?

Bij het kopen van een gasmasker is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt voor uw specifieke behoeften. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen die u moet maken:

 • Type gasmasker
 • Filtercapaciteit
 • Pasvorm en comfort
 • Kwaliteit en certificering
 • Onderhoud en vervanging

Type gasmasker

Er zijn verschillende soorten gasmaskers beschikbaar, zoals volgelaatsmaskers en halfgelaatsmaskers. Het type dat u kiest, hangt af van de mate van bescherming die u nodig heeft en de aard van de gevaarlijke stoffen waaraan u wordt blootgesteld.

Volgelaatsmaskers bieden volledige bescherming voor uw gezicht en ogen, terwijl halfgelaatsmaskers alleen de mond en neus bedekken.

Filtercapaciteit

Verschillende filters zijn geschikt voor verschillende soorten gassen en deeltjes. Zorg ervoor dat het gasmasker dat u kiest, is uitgerust met filters die specifiek zijn ontworpen voor de stoffen waaraan u wordt blootgesteld. Onze adviseurs weten precies welk filter u nodig heeft op basis van de werkomstandigheden waarin het gasmasker gebruikt zal worden.

Pasvorm en comfort

Een goed passend gasmasker is essentieel voor een effectieve bescherming. Belangrijk is ook dat het masker goed op uw gezicht past en dat er geen lekkage is. Comfort is ook belangrijk, vooral als u het masker gedurende langere tijd draagt.

Kwaliteit en certificering

Koop altijd een gasmasker van een betrouwbare leverancier, zoals Wijngaarden VeiligGoed, om ervoor te zorgen dat u een hoogwaardig en gecertificeerd product ontvangt. 

Onze gasmaskers voldoen aan strikte normen en certificeringen, zoals de Europese norm EN 136 voor volgelaatsmaskers en EN 140 voor halfgelaatsmaskers. Deze certificeringen garanderen dat het gasmasker is getest en goedgekeurd voor veilig gebruik.

Onderhoud en vervanging

Het is belangrijk om regelmatig het onderhoud van uw gasmasker uit te voeren volgens de instructies van de fabrikant. Dit omvat het vervangen van filters en andere onderdelen volgens de aanbevolen schema’s. Het niet tijdig vervangen van filters kan de beschermende werking van het gasmasker verminderen.

Halfgelaatsmasker: Comfortabele bescherming voor ademhalingsbehoeften

Een halfgelaatsmasker is een populair alternatief voor volgelaatsmaskers in situaties waarbij er minder gevaarlijke stoffen in de lucht aanwezig zijn of wanneer een volledig gezichtsmasker niet nodig is.

Het halfgelaatsmasker bedekt de mond en neus en biedt een comfortabele pasvorm voor langdurig gebruik. Het is ideaal voor taken zoals schilderen, schuren, lassen en andere toepassingen waarbij er sprake is van stof, dampen of oplosmiddelen.

gasmasker

Waarom kiezen voor Wijngaarden VeiligGoed?

Wijngaarden VeiligGoed is graag uw vertrouwde partner als het gaat om het kopen van gasmaskers en andere veiligheidsuitrusting. Enkele redenen waarom onze klanten ons waarderen:

 • Breed assortiment: Wij bieden een uitgebreid assortiment gasmaskers van gerenommeerde merken die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.
 • Deskundig advies: Onze ervaren adviseurs staan altijd klaar om u te helpen bij het kiezen van het juiste gasmasker dat past bij uw specifieke situatie en wensen.
 • Kwaliteit en certificering: Bij Wijngaarden VeiligGoed kunt u erop vertrouwen dat al onze gasmaskers van hoogwaardige kwaliteit zijn en voldoen aan de geldende veiligheidsnormen en certificeringen.
 • Service en ondersteuning: We streven naar uitstekende klantenservice en bieden u ondersteuning tijdens het hele proces, van aankoop tot nazorg. Heeft u vragen hulp nodig bij het onderhoud of de vervanging van uw gasmasker, dan staan onze adviseurs graag klaar om u van dienst te zijn.
 • Snelle levering: We begrijpen dat uw veiligheid geen vertraging kan oplopen. Daarom streven we ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk te verwerken en leveren. Bij Wijngaarden VeiligGoed kunt u rekenen op een efficiënte en betrouwbare levering. Meer daarover leest u op deze pagina.
 • Training en opleiding: Onze adviseurs kunnen u en uw medewerkers trainen in het juiste gebruik van gasmaskers en andere veiligheidsuitrusting, zodat u optimaal beschermd bent tijdens uw werkzaamheden

Meer weten over de mogelijkheden van Wijngaarden VeiligGoed op het gebied van gasmaskers? Neem contact met ons op of bezoek de pagina ‘catalogus’ om ons assortiment te bekijken.

Nog geen klant? U kunt overleggen met onze adviseurs en uw bestelling plaatsen via +31 184 43 44 55 of info@veiliggoed.nl. Ook kunt het contactformulier op de contactpagina invullen. Al klant? Dan kunt u gebruik maken van het voor u bekende PRO-account.

gasmasker

Inhoudsopgave

Meer informatie?

Onze adviseurs helpen u graag of maken desgewenst graag een afspraak.

Tel: +31 184 434 455
Mail: info@veiliggoed.nl