Ontdek alles over de koel polsband!

De koel polsband is één van de accessoires die vaak als aanvulling op een koelvest wordt gedragen. Maar ook het dragen van alleen een koel polsband is ook goed mogelijk en heeft al significante invloed op het verkoelen van het lichaam.

We vertellen je graag meer over de werking en de impact van de koel polsband. En met welke koelaccessoires je het nog meer kunt combineren.

Koel polsband

De werking van een koel polsband

Koelaccessoires geven verkoeling aan het lichaam, op plekken waar het lichaam de lichaamswarmte uitstraalt. Denk bijvoorbeeld aan de nek (nekkoeler), de pols (koel polsband), het hoofd (koelpet en nekflap) en de voet (koelschoen).

Op deze plekken van het lichaam liggen de bloedstromen aan de oppervlakte. Door op deze plekken het bloed koeling te geven, geniet heel het lichaam daarvan door de bloedcirculatie.

Natuurlijk is verkoeling altijd relatief. Het effect hangt natuurlijk af van meerdere factoren. Zoals de omgevingstemperaturen en de blootstelling aan de zon of andere hittebron.

Wanneer er geen maatregelen worden genomen om het lichaam verkoeling te bieden, zal het lichaam sneller last ervaren van de hitte. De koel armband, maar ook de andere koelaccessoires, leveren daarmee een significante bijdrage aan de verkoeling van het lichaam.

Feitjes over de koel polsband

Wat levert een koelpolsband precies voor bijdrage aan het verkoelen van het lichaam? Welke resultaat haalt een koelpolsband? Wij zetten het voor je op een rijtje:

  • De verkoelende polsband biedt tot wel 15 graden verkoeling ten opzichte van de temperatuur in de omgeving.
  • De verkoelende polsband biedt tot wel acht uur lang een verkoelende werking.
  • De koel polsband is licht in gewicht en heeft een hoog draagcomfort.
  • De polsband is makkelijk in het gebruik (en is steeds weer opnieuw te gebruiken).
  • De koel polsband kun je reinigen in de wasmachine.
  • CE gekeurd.

Voor wie is deze polsband geschikt?

Wanneer gebruik je een koelende polsband? Wij zien dat onze afnemers de polsband voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Natuurlijk wordt de koelende polsband veel gebruikt tijdens het werk. Bijvoorbeeld door hen die zomers in de zon werken, of juist door hen die in een gebouw (of voertuig) worden blootgesteld aan een hittebron.

Een andere groep gebruikers zijn de sportievelingen. Die verkoelende polsband vooral gebruiken tijdens het sporten, zoals tennissers of hardlopers. En natuurlijk is er ook een grote groep recreatieve gebruikers. Zoals motorrijders, die accessoires als de koel polsband vooral gebruiken in combinatie met een koelvest (en een helmkoeler).

Man met koel polsband
Inhoudsopgave

Welke koel polsband bieden wij aan?

Als leverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) hechten wij aan kwaliteit. Onze producten moeten leveren waarvoor ze dienen. Om die reden hebben wij de verkoelende polsband van Inuteq in ons assortiment opgenomen.

Wij leveren de koelpolsband in een set van twee. Voor de scherpe prijs van € 14,83 (ex. btw). Bij bestellingen met een bestelbedrag van meer dan € 50,- rekenen we geen verzendkosten. De koel polsband, maar ook de andere koelaccessoires en het assortiment koelvesten is te bekijken en te bestellen via onze externe webshop: koelvesten.nu.

We hanteren een snelle verzending na de bestelling. Bestel je op werkdagen voor 15.00 uur? Dan versturen we nog dezelfde dag je bestelling.

Advies over de beste toepassingen voor jouw situatie?

Accessoires, zoals de koel armband, zijn altijd handig in gebruik en leveren een significante bijdrage in het verkoelen van jouw lichaam. Wil je nog meer verkoelende impact? Overweeg dan de aanschaf van een koelvest.

Welk koelvest je kiest, is natuurlijk afhankelijk van jouw situatie. Zo is de keuze afhankelijk of je een koelvest binnen of buiten gebruikt. Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn en om zeker te weten dat jij de juiste keuze maakt, geven we je graag advies over jouw aankoop. Onze adviseurs staan je graag te woord en selecteren op basis van jouw situatie en wensen de meest geschikte producten.

Man met koelschoen en koelpolsband

Hulp nodig?

Je kunt ons tijdens kantoortijden bellen via: 0184 434 455. Of je stuurt ons een mail via: info@veiliggoed.nl. Natuurlijk kun je ook het contactformulier op koelvesten.nu invullen.

Bestel je koelpolsband op Koelvesten.nu

We hebben een webshop opgezet, helemaal gericht op ons assortiment met koelproducten. Je vindt de webshop via: koelvesten.nu.