Wat is een goed sport koelvest?

Ben je een fanatieke sporter en wil je graag ook tijdens de warme zomerdagen blijven sporten? Dan is het dragen van een koelvest bij uitstek geschikt. Wat is een goed sport koelvest? En hoe werkt zo’n koelvest precies?

Direct een koelvest bestellen die is geschikt is voor tijdens het sporten? Bestel dan via onze externe webshop ‘koelvesten.nu‘, helemaal ingericht op ons aanbod koelproducten, het koelvest ‘Bodycool basic’ van Inuteq.

Sport koelvest

Welke soorten koelvesten zijn er?

We onderscheiden drie soorten koelvesten. Ze zijn niet allemaal geschikt als sport koelvest. Andere situaties, zoals het werken onder zeer warme omstandigheden waarbij het verplicht is om werkkleding te dragen over het koelvest, maken dat een ander soort koelvest meer geschikt is.

De drie soorten koelvesten zijn:

 1. Koelvesten met verdampingstechniek
 2. Koelvesten met koelelementen
 3. Koelvesten met onderdompelingstechniek

Het koelvest met koelelementen is het enige koelvest waarbij (werk)kleding over het vest gedragen kan worden.

De beide andere soorten koelvesten werken door verdamping, waardoor het niet mogelijk is kleding te dragen over het koelvest.

Welk koelvest is een geschikt sport koelvest?

Tijdens het sporten is het niet nodig dat er kleding gedragen wordt over het koelvest. In theorie zouden waarom zowel het koelvest met de verdampingstechniek als het koelvest met onderdompelingstechniek geschikt zijn.

In de praktijk adviseren wij echter het koelvest met onderdompelingstechniek. Dit omdat dit koelvest het minste gewicht heeft en het meest flexibel meebeweegt met het lichaam.

Koelvest sporten

Sport koelvest ‘Bodycool Basic van Inuteq’

Wij adviseren de Bodycool Basic van het merk Inuteq als het beste koelvest voor tijdens het sporten. Dit koelvest is eenvoudig in gebruik en licht in gewicht.

De Bodycool Basic geeft het lichaam verkoeling tot wel 15 graden ten opzichte van de omgevingstemperatuur. Met een tot wel acht uur lange actieve werking is dit koelvest ook geschikt voor de langere momenten van inspanning.

Natuurlijk is dit koelvest niet alleen geschikt voor sporten. In de praktijk wordt het gebruikt tijdens werk, vrije tijd en sporten.

Dit sport koelvest werkt door verdamping. De luchtstromen langs het lichaam en het koelvest zorgen voor de verkoelende werking. Het vest is eenvoudig te activeren door het onder te dompelen in (koud) water en vervolgens weer goed uit te knijpen.

beste sport koelvest
Inhoudsopgave

Specificaties van het sport koelvest:

We zetten nog een keer alle specificaties van de Bodycool Basic op een rij:

 • Het koelvest is wasbaar in de wasmachine.
 • Dit sport koelvest is eenvoudig in gebruik en natuurlijk herbruikbaar.
 • Doordat het koelvest licht in gewicht is, heeft het een hoog draagcomfort. Handig, zeker tijdens het sporten.
 • Het sport koelvest geeft tot wel 15 graden verkoeling aan het lichaam ten opzichte van de omgevingstemperatuur.
 • De Bodycool Basic verkoelt het lichaam tot wel acht uur.
 • Het koelvest heeft een CE-markering.

Instructies voor het gebruik van de Bodycool Basic

 1. Maak het vest nat gedurende één á twee minuten, bijvoorbeeld in een emmer water.
 2. Haal het vest uit de emmer water en maak het goed droog. Door het vest op te rollen en uit te knijpen.
 3. Neem het vest af met een doek, zoals de kleding niet nat wordt tijdens het dragen van het vest.
 4. Het sport koelvest is klaar voor gebruik.

Aandachtspunten tijdens het gebruik

Het is belangrijk om een goed passend koelvest te hebben. Hoe meer ruimte er is tussen het lichaam en het vest, hoe minder effect de koelende werking heeft. In de praktijk zien we daarom vaak dat het koelvest een maat kleiner wordt besteld dan de kledingmaat.

Een belangrijk ander aandachtspunt is het drogen van het koelvest, nadat het gewassen is in de wasmachine. Het koelvest mag niet in de droger. Gebruik daarom altijd een kledinghanger en hang het vest op (in bijvoorbeeld de zon).

Bestellen via koelvesten.nu

Dit product, geschikt als sport koelvest, is te verkrijgen via onze externe webshop ‘koelvesten.nu’. Deze webshop is helemaal ingericht op ons assortiment koelproducten en te gebruiken door zowel particulieren als bedrijven. Naast de koelvesten bieden we ook een ruim assortiment met koelaccessoires. Zoals de koelpet, de nekkoeler en de koelende polsband.

De Bodycool Basic van Inuteq is te bestellen in de kleuren zwart en geel en in de maten vanaf S tot en met XXXL. De prijs van dit sport koelvest bedraagt € 41,28 exclusief BTW. (prijswijzigingen voorbehouden). 

Bestel je op een werkdag voor 15.00 uur? Dan versturen we nog dezelfde dag je bestelling (mits op voorraad).

Meer informatie of advies? Neem contact met ons op via: 0184 434455. Of door een mail te sturen naar: info@veiliggoed.nl.

sportschoenen gedragen door een man

Veelgestelde vragen sport koelvest

Een sport koelvest helpt de lichaamstemperatuur te reguleren tijdens intensieve trainingen, vooral in warme omstandigheden, waardoor je langer en comfortabeler kunt sporten.

Ja, het is ontworpen voor een breed scala aan sportactiviteiten, met name die waarbij hoge temperaturen en fysieke inspanning een uitdaging vormen.

Het effect van verkoeling is bijna onmiddellijk nadat het vest geactiveerd is door het in water onder te dompelen en uit te wringen.

Sport koelvesten, zoals de Bodycool Basic, zijn ontworpen om flexibel en lichtgewicht te zijn, waardoor ze de bewegingsvrijheid tijdens het sporten niet beperken.

Spoel het vest na elk gebruik uit en was het volgens de instructies. Vermijd het gebruik van de droger en droog het aan de lucht op een kledinghanger.