Koelvest met koelelementen: werking, eigenschappen en bestellen

Er zijn verschillende soorten koelvesten op de markt. Afhankelijk van de situatie waarin het koelvest wordt gebruikt, kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een koelvest die koelt door onderdompeling in koud water. Een andere variant is het koelvest met koelelementen. Over dit type koelvest vertellen we graag meer.

Hoe werkt een koelvest met koelelementen precies? Wanneer kies je voor een koelvest met koelelementen en wat is een goed koelvest? Als specialist is persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) geven we daarover graag uitleg.

Uitleg koelvest met koelelementen:

Koelvest met koelelementen

Varianten koelvesten

Koelvesten zijn er in verschillende varianten, die werken met verschillende methoden. In ons assortiment onderscheiden we drie verschillende soorten koelvesten:

 

Er is een belangrijk verschil tussen het koelvest met koelelementen en de koelvesten middels verdamping of onderdompeling. Namelijk dat het koelvest met koelelementen geen gebruik maakt van koeling door ventilatie. Daardoor is dit type koelvest ook geschikt voor binnengebruik.

Het is tegelijkertijd ook de geschiktste variant voor professioneel gebruik. Dit type koelvest kan worden gedragen onder industriële kleding en geeft een constante koeling. Dit koelvest is (juist ook) geschikt voor gebruik in extreme hitteomstandigheden.

Koelvest Bodycool Pro Inuteq Pacs

Als PBM-leverancier (persoonlijke beschermingsmiddelen) en PBM-specialist staat het leveren van kwaliteit bij ons voorop. Daarom hebben wij een groot aantal producten van Inuteq opgenomen in ons assortiment met koelproducten. Zo ook het koelvest met koelelementen, namelijk de ‘Bodycool Pro Inuteq Pacs’.

Dit koelvest kan worden gevuld met drie verschillende soorten koelelementen (21 graden, 24 graden en 29 graden). Welk koelelement je gebruikt hangt af van de situatie waarin het koelvest wordt gedragen.

Advies over welke coolpacs (of misschien wel welk koelvest) het geschiktst zijn voor jou? Je kunt tijdens werkdagen altijd contact met ons opnemen door te bellen naar: 0184 43 44 55. Of stuur een mail naar: info@veiliggoed.nl.

Eigenschappen van de Bodycool Pro:

  • Hoge brandveiligheid
  • Landurige stabiliteit
  • Veilig in gebruik
  • Gemaakt van gerecyclede materialen


De Bodycool Pro is te verkrijgen in verschillende maten (S, M, L, XL, XXL, XXXL), voor de prijs van € 151,98 exclusief BTW. Dit is inclusief een set koelelementen.

De koelelementen zijn ook los te verkrijgen via onze webshop. 

Man met een koelvest
Inhoudsopgave

Webshop koelvesten.nu

De Body Cool Pro, maar ook de andere type koelvesten zijn te verkrijgen in onze webshop ‘koelvesten.nu’. Deze externe webshop is helemaal ingericht op ons aanbod koelproducten. Naast de koelvesten zijn er ook verschillende koelaccessoires in het assortiment opgenomen. Zoals de koel polsband, koelpet, koelsjaal, koelschoenen en de nekkoeler.

Bestellen via koelvesten.nu is mogelijk voor particulieren en bedrijven. Wanneer je op een werkdag een bestelling plaatst voor 15.00 uur, wordt de bestelling nog dezelfde dag verzonden.

Bestellingen boven de € 50,- profiteren van gratis verzendkosten. Wanneer je het koelvest met koelelementen (de Bodycool Pro) bestelt, profiteer je dus van gratis verzending.

Uitleg over het gebruik van een koelvest met koelelementen

De Bodycool Pro is eenvoudig in gebruik. We leggen het gebruik ervan uit aan de hand van drie stappen:

  1. Allereerst dienen de coolpacs gekoeld te worden. Dit kan bijvoorbeeld in een koelkast. De coolpacs zijn klaar voor gebruik wanneer de vloeistof is gestold.
  2. Wanneer de coolpacs gekoeld zijn, moeten ze in de koelkast worden gelegd. 
  3. Het koelvest is nu klaar voor gebruik. Vergeet niet de banden om de middel goed aan te trekken en te sluiten met de klittenbandsluiting.

Het koelvest met koelelementen zal nu een aantal uur het lichaam verkoelen. Wanneer de vloeistof in de coolpacs weer gesmolten is, zullen ze niet meer koelen. Door de coolpacs opnieuw te koelen kunnen ze daarna weer opnieuw gebruikt worden.

Koelvest met koelelementen

Aandachtspunten

  • Bestel een reserveset coolpacs. Zo kun je ze afwisselen en het koelvest continu blijven gebruiken.
  • Het vest kan in de wasmachine, maar niet in de droger. Je kunt het koelvest laten drogen op een kledinghanger.
  • Kies de juiste maat. In de praktijk zien we dat de koelvesten vaak een maatje kleiner worden gedragen, waardoor ze goed aansluiten.

Advies

Heb je vragen over kleding met koeling? Of wil je meer weten over onze koelproducten? Neem gerust contact op. Onze adviseurs geven je graag het beste advies op basis van jouw wensen en situatie.

Je kunt ons bellen via: 0184 43 44 55. Of een mail sturen naar: info@veiliggoed.nl.