Nekkoeler: Soorten, werking en bestellen

Jezelf beschermen tegen oververhitting? Kies dan voor het gebruik van koelproducten. De nekkoeler is zo’n koelproduct. Op deze pagina meer over de werking, het effect, de soorten en de specificaties van de nekkoeler.

Direct een nekkoeler bestellen? Ga dan naar onze webshop met koelproducten (voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden).

De koeler voor de nek is één van de accessoires die vaak in combinatie met een koelvest gebruikt wordt. Maar dit product leent zich ook goed voor het zelfstandig gebruik.

De impact is van een koeler op het lichaam is namelijk significant (biedt tot wel 15 graden bescherming ten opzichte van de temperatuur in de omgeving).

Of je kiest voor alleen een nek koeler of in combinatie met andere producten, hangt natuurlijk af van de situatie. Zoals de omgevingstemperaturen en de fysieke inspanningen van het lichaam.

Nekkoeler

Hoe werkt een nekkoeler

Koelaccessoires, zoals de koeler voor de nek, worden aangebracht op plekken van het lichaam waar de bloedstromen en bloedaderen dicht aan de oppervlakte liggen.

Door op juist die plekken het lichaam te verkoelen, wordt ook het bloed gekoeld. Doordat het bloed door het lichaam circuleert, profiteert heel het lichaam van de plaatselijke verkoeling.

Soorten nekkoelers

Wij bieden twee verschillende nekkoelers aan. De reguliere nekkoeler, die voor iedereen geschikt is. En de nekflap, die bevestigt dient te worden aan een (bouw)helm.

De laatstegenoemde nekflap is daarbij vanzelfsprekend meer bedoelt voor personen die deze koelaccessoire tijdens het werken gebruiken.

Gebruikers van de nekkoeler

De koeler voor de nek daarentegen wordt gebruikt door een brede groep gebruikers. In de praktijk zien we dat de reguliere nek koeler veel werkgerelateerd gebruikt wordt. Maar ook door sportievelingen, zoals tennissers en hardlopers. Of juist door gebruikers die genieten van hun hobby, zoals motorrijders.

Inuteq

Wijngaarden VeiligGoed staat voor kwaliteit. Als PBM-specialist (persoonlijke beschermingsmiddelen) bieden wij onze klanten alleen een hoogwaardig assortiment met een selectie van de beste producten, die doen en leveren waarvoor ze gemaakt zijn.

Om die reden hebben wij gekozen om de producten van Inuteq op te nemen in ons assortiment. Ook ons aanbod koelers voor de nek, zowel de reguliere koeler als de nekflap, zijn van het merk Inuteq.

Webshop koelvesten.nu

De koeler voor de nek, als ook de andere koelaccessoires en de koelvesten, zijn te bekijken en te bestellen via onze webshop koelvesten.nu. Deze webshop is onderdeel van Wijngaarden VeiligGoed en is specifiek ingericht op ons aanbod koelproducten.

Bestel je voor 15.00 uur, dan versturen we je bestelling nog dezelfde dag (mits voorradig). Boven een bestelbedrag van € 50,- rekenen we geen verzendkosten.

nekkoeler

Inhoudsopgave

Specificaties van de nekkoeler

Wat zijn de eigenschappen en welk resultaat geeft het gebruik van een koeler voor de nek? We zetten het op een rijtje:

  • De koeler is licht in gewicht en heeft een hoog draagcomfort.
  • Is makkelijk te (her)activeren, door de koeler zo nu en dan nat te maken.
  • De nek koeler biedt tot wel 15 graden verkoeling ten opzichte van de omgevingstemperatuur.
  • De koeler blijft tot acht uur na activatie verkoeling geven.
  • De nekkoeler is voor herhaaldelijk gebruik en te reinigen in de wasmachine.
  • Onze nekkoelers zijn CE gemarkeerd.

Nekkoeler bestellen

We bieden de koeler voor de nek aan in twee verschillende kleuren, namelijk in de kleuren:

  • Zwart
  • Grijs


De prijs  bedraagt € 9,05 (exclusief BTW en prijswijzigingen voorbehouden).

Nekflap bestellen

De nekflap, die bevestigt dient te worden aan een (bouw)helm is te verkrijgen in het geel en in het grijs. De nekflap heeft een prijs van € 12,36 (exclusief BTW en prijswijzigingen voorbehouden).

Man met houten balken

Andere koelaccessoires

Naast de nekkoeler, bieden wij diverse andere koelaccessoires. Zoals de koelpet, de koelschoen, de koel polsband en de koelsjaal.

Ook bieden we een breed assortiment koelvesten. Een koelvest wordt in de meeste gevallen gezien als het belangrijkste koelproduct om het lichaam verkoeling te geven.

De invloed van een koelvest op het lichaam is natuurlijk ook groter, omdat het een groter gedeelte van het lichaam koeling biedt.

Vragen of advies over de nekkoeler

Meer weten over het gebruik van de nekkoeler of benieuwd welke koelproducten nog meer geschikt zijn voor de situatie waarin jij koelproducten wilt gebruiken? Neem contact met ons op. Op basis van jouw situatie selecteren onze adviseurs graag voor jou de beste producten.

Je kunt ons bellen via: 0184 434 455. Of een mail sturen via: info@veiliggoed.nl.

Het volledige assortiment koelproducten bekijk je op koelvesten.nu.