Zo kies jij de beste PBM leverancier in 2023

Waar moet je op letten bij het kiezen van een PBM leverancier? Op deze pagina belichten we alle aspecten van PBM. Want waar begin je en welke leverancier past het best bij jouw wensen?

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat zijn Persoonlijke Beschermingsmiddelen? (PBM)
  • Waar wil je dat een PBM specialist aan voldoet?
  • Hoe zorg je voor een veilige werkplek met PBM
  • Start met een PBM scan
 

Laten we beginnen!

Mannen met tablet

Wat zijn Persoonlijke Beschermingsmiddelen?

De naam zegt het eigenlijk al:

“PBM bestaat uit alle uitrusting die je kunt dragen om jezelf te beschermen tegen risico’s.” Dit kunnen zowel veiligheids- als gezondheidsrisico’s zijn.

PBM zie je vaak terug bij beroepen waar deze risico’s hoger zijn. Denk aan kraanmachinisten, wegwerkers of werknemers die in aanraking kunnen komen met chemische stoffen. Een PBM is niet per se alleen te vinden in werkomgevingen. Je kunt ook voor thuis er goed aan doen om PBM te gebruiken.

Voorbeelden van PBM zijn:

 

Vaak wordt PBM gecombineerd met bedrijfskleding. Zo zorgen werkgevers ervoor dat elke medewerker voldoet aan veiligheidsnormen. Benieuwd naar alle soorten PBM-producten? Klik dan op de volgende link:

Man met haspel

Waar wil je dat een PBM specialist aan voldoet?

Wanneer je zelf opzoek gaat naar een PBM leverancier kunnen de volgende vragen jou helpen in de zoektocht.

  • Hoeveel ervaring heeft de PBM specialist?
  • Voor welke branches leveren ze?
  • Kunnen ze snel leveren?
  • Hebben ze genoeg voorraad?
  • Zijn ze alleen leverancier of denken ze ook mee met de klant?
 

Afhankelijk van jouw wensen en de grootte van jouw vraag of bestelling kun je kiezen uit verschillende aanbieders in PBM.

Inhoudsopgave

Hoe zorg je voor een veilige werkplek met PBM?

1. Inventariseren

Allereerst wil je de arbeidsrisico’s in kaart brengen. Te beginnen met een observatie van de werkplaats en het beoogde gebruik door werknemers. Zij zijn tenslotte de (toekomstig) dragers van PBM.

Als er al PBM wordt gebruikt is het ook handig om deze in kaart te brengen en na te gaan of het beheer en onderhoud nog recent en relevant is.

2. Analyseren

Door met medewerkers in gesprek te gaan en daarmee alle wensen en behoeften op een rijtje te hebben is de grootste stap gemaakt. Voeg daar een check van alle moderne wet- en regelgeving aan toe, en je hebt een complete analyse van het PBM landschap in de organisatie.

3. Resultaat

Wij noemen het vaak PBM-matrix. Ofwel de beoordeling van PBM per taak binnen het bedrijf. Wij vatten dit vaak samen in een groot werkblad. Op basis van het ‘resultaat’ kan een PBM specialist aanhaken om hier een verbeterplan voor op te stellen voor gebruik en onderhoud.

Eventueel kun je een PBM specialist invliegen voor eventuele training en instructie op de werkvloer.

Tip: Laat een PBM-scan uitvoeren door een specialist

Wijngaarden VeiligGoed biedt PBM-scans aan voor bedrijven in uiteenlopende branches. Door de arbeidsrisico’s in kaart te brengen kunnen we de vereiste PBM inzichtelijk krijgen.

Daarbij houden we rekening met wensen en behoeften van het personeel. Aanvullend zijn we sparringpartner in implementatie en geven we trainingen en webinars.

Ook bieden we doorlopend onderhoud aan. Hierdoor heb je alles haarfijn geregeld. De PBM-scan wordt uitgevoerd door een erkend PBM specialist en getoetst door een veiligheidskundige.

De PBM leverancier met 50+ jaar ervaring

Klanten van Wijngaarden VeiligGoed kom je wereldwijd tegen. Tegenwoordig zijn de eisen qua veiligheid en gezondheid torenhoog. Dit schrikt ons niet af. Met onze expertise en persoonlijke rol als PBM specialist zijn we voorbereid op iedere uitdaging op de werkvloer.

PBM leverancier met eigen software voor werknemers

Ons grote onderscheidende vermogen is de toepassing van ons PRO-account. Het is de persoonlijke webshop waarin medewerkers zelf hun producten bestellen.

Hierbij bepaalt u als werkgever welke producten hij/zij mag bestellen en in welke aantallen. Personalisatie van maten, afleveradres etc. zorgen voor een laagdrempelige instap voor werknemers. Dit vergroot het draagvlak en het plezier in het dragen van PBM.

We vertellen je graag meer over onze PBM oplossingen. Neem contact op via het volgende formulier.

Stap 1 van 3