Bij VeiligGoed hebben we een breed assortiment aan gehoorbescherming. Afhankelijk van uw werksituatie kunnen we de meest effectieve gehoorbescherming adviseren. Zo kunnen uw werknemers veilig en comfortabel aan het werk. 

Lawaai hoort bij het werk. Maar te veel lawaai is schadelijk. Gehoorbescherming is dus essentieel! Bovendien is het wettelijk verplicht om vanaf 85 dB gehoorbescherming te dragen.  

Er zijn verschillende oplossingen om uw oren te beschermen. Elke oplossing heeft zijn eigen voordelen. Een goede oriëntatie is dus belangrijk. Het belangrijkste is dat u uitgaat van het arbeidsvolume op de werkplek. Dit kunt u zelf ook meten met een app. De gehoorbescherming moet dit volume terugbrengen naar gemiddeld +/- 80 decibel.  

Gehoorbescherming kiezen

Soorten gehoorbescherming

Wegwerp gehoorbescherming – Demping: 10-15dB.

De meest bekende en eenvoudige gehoorbescherming zijn de wegwerp-oorplugjes. Deze worden tussen de vingers fijn gerold en in het oor aangebracht. Eenmaal aangebracht zal het plugje weer uitzetten en zorgt het ervoor dat het geluid gedempt wordt.  

Oorplugs – Demping: 15-25dB 

Deze oordopjes gaan langer mee. Ze dempen tot zo’n 20 decibel en hebben een ingebouwd filter waardoor schadelijk geluid buiten het oor wordt gehouden. De drager blijft de belangrijkste geluiden wel horen. Afhankelijk van het gebruik kan een specifiek filter gekozen worden. 

Otoplastieken – Demping: +/- 25dB 

Elke gehoorgang is anders. Daardoor kan er vaak toch geluid ‘doorlekken’, ondanks de gehoorbescherming. Aangemeten gehoorbescherming (oftewel otoplastieken) wordt helemaal op uw oor aangepast. Het sluit de gehoorgang perfect af en voelt bovendien erg comfortabel aan. Daarnaast zijn de otoplastieken slijtvast zodat ze tot wel zes jaar kunnen meegaan. Ook deze gehoorbescherming is met ingebouwd filter beschikbaar. Hierdoor pikt u alsnog belangrijke signalen en gesprekken op. Het is belangrijk om de werking regelmatig te testen aangezien de gehoorgang kan groeien. 

Onze otoplastieken zijn optioneel leverbaar met een bluetooth module.

Oorkappen – Demping: <25dB 

Oorkappen sluiten het hele oor af en bieden zo goede bescherming. De oorkappen zijn met verschillende demping of zelfs met ingebouwde speakers leverbaar. De oorkappen zijn er ook in modellen die op een helm bevestigd kunnen worden. Als u een helmplicht heeft, kunt u uw gehoorbescherming daarom toch op de juiste manier dragen. Let er wel op of de helm en de gehoorbescherming op elkaar passen en lees daarvoor de gebruiksaanwijzing zodat u voldoende beschermd bent.

Comfort

Er blijkt vaak weinig draagvlak voor het dragen van gehoorbescherming te zijn, omdat veel gehoorbescherming als oncomfortabel wordt ervaren. Daarom is het belangrijk om na te denken over het draagcomfort, zodat het draagvlak verhoogd kan worden. Betrek daarom medewerkers bij het maken van de juiste keuze. 

Onderhoud

Goed onderhoud van gehoorbescherming is heel belangrijk. Verzuim van onderhoud kan ontsteking veroorzaken of het dempend vermogen verminderen. Inspectie en reiniging is dus belangrijk. Voor duurdere gehoorbescherming zoals otoplastieken kunt u een (gratis) lektest laten doen.

Ronell gehoorexperts

Wij werken nauw samen met ons zusterbedrijf Ronell. Ronell staat voor full-service gehoorbescherming. Bij Ronell stuit u niet op onverwachte kosten zoals voorrijkosten, lektesten of vervanging. In iedere regio vindt u onze ervaren adviseurs. Zo zijn wij altijd dichtbij met een maatwerkoplossing.

De voordelen van Ronell:

Lokale gehooradviseurs
Altijd een adviseur in uw buurt dankzij onze landelijke dekking.

Gratis lektesten
Twee jaar pasvormgarantie op gehoorbescherming.

Eigen laboratorium
Productie geheel naar uw wens. Maatwerk mogelijk.

Flexibele levering
We leveren persoonlijk af en doen gelijk een lektest.

Meer informatie over Ronell leest u hier. 

Veelgestelde vragen

Het is belangrijk om uw gehoorbescherming jaarlijks te controleren. Soms kan uw gehoorgang groeien, waardoor de otoplastiek niet meer volledig afsluit. Hierdoor ‘lekt’ het geluid door. Als uw gehoorbescherming niet tijdig gecontroleerd wordt, werkt u dus onbeschermd. Daarom bieden we gratis controles aan. 

Bij een controle (of lektest) checken we de werking van de otoplastiek. We kijken hierbij hoeveel de gehoorbescherming dempt. Wanneer de demping beneden de ondergrens komt, moet de otoplastiek vervangen worden. Als dit binnen twee jaar na aanschaf is, wordt de otoplastiek gratis vervangen!

Bekijk ons assortiment

Ga direct naar

Meer informatie?

Onze adviseurs helpen u graag of maken desgewenst graag een afspraak.

Tel: +31 184 434 455
Mail: info@veiliggoed.nl

Advies

De selectie van gehoorbescherming begint bij een goede inventarisatie. Neem uw risico-inventarisatie of arbocatalogus als uitgangspunt en laat u adviseren door onze PBM-adviseurs, die veel ervaring hebben in verschillende werksituaties. Zo voldoet u aan de wet- en regelgeving en kunt u bovendien de werkveiligheid waarborgen. 

Batina Corporaal – Operationeel PBM-adviseur

Gratis poster

Schadelijk lawaai

Op welk mailadres wilt u deze poster ontvangen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis e-paper

E-paper over schadelijk lawaai

Op welk mailadres wilt u de E-paper ontvangen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.