Op zoek naar beschermingsmiddelen?

Beschermingsmiddelen zijn er in allerlei soorten en maten. Als expert en leverancier van PBM (Persoonlijke beschermingsmiddelen) weten wij van de hoed en rand als het gaat om de soorten en toepassingen van beschermingsmiddelen. We nemen je graag mee in onze wereld!

Voordat we meer delen over soorten beschermingsmiddelen en onze mogelijkheden op het gebied van advies en levering, kaderen we graag het begrip ‘beschermingsmiddelen’.

Want alle voorwerpen of producten die ergens bescherming tegen bieden kunnen worden aangemerkt als zijnde een beschermingsmiddel. Denk bijvoorbeeld aan een klamboe voor de muggen of een airbag in de auto.

Onze definitie beperkt zich tot alle producten die bescherming geven op de werkvloer. Zoals werk- en veiligheidskleding, oor- en oogbescherming, voetbescherming, enzovoorts.

Verderop geven we meer duiding over de verschillende soorten middelen die beschikbaar zijn om de veiligheid op de werkvloer te bevorderen. Maar eerst geven we graag een beeld van ons bedrijf; Wijngaarden VeiligGoed.

Beschermingsmiddelen
Beschermingsmiddelen

Leverancier van beschermingsmiddelen; Wijngaarden VeiligGoed

We zijn gevestigd in Sliedrecht, gelegen tussen Dordrecht en Gorinchem. Bedienen vanuit daar meer dan 3.500 klanten door heel Nederland, maar zelfs ook daarbuiten. Dat doen we met een gemotiveerd en kundig team van meer dan 40 personen.

We zijn geen onbekende naam in de wereld van de PBM. Met al meer dan 50 jaar ervaring hebben we voor veel bedrijven in werkend Nederland van betekenis mogen zijn in het leveren van veiligheid op de werkvloer. We hebben ervaring in verschillende branches, zoals:

  • Maritieme en offshore
  • Metaalindustrie
  • (Petro)chemie
  • Bouw
  • Installatie
  • Logistiek.

Kenmerkend is onze persoonlijke aanpak. Onze adviseurs vormen per regio een vast gezicht voor onze klanten. Vanuit hun expertise geven ze graag het beste advies voor de inzet en het gebruik van beschermingsmiddelen. Zodat de beschermingsmiddelen ook daadwerkelijk doen waarvoor ze bestemd zijn; bescherming geven aan het individu en het collectief op de werkvloer.

Maar ook in de uitvoering weten onze klanten wat ze aan ons hebben. We vinden het belangrijk om de beschermingsmiddelen snel en accuraat te kunnen leveren. Dat maken we waar door altijd een ruime voorraad te hebben in ons magazijn van ruim 5.000 vierkante meter. Ook onze leverperformance van 98,2% liegt er niet om, onze klanten kunnen op ons rekenen!

Welke soorten beschermingsmiddelen zijn er?

Ons productaanbod van PBM is gekoppeld aan de arbeidsrisico’s die op de werkvloer relevant zijn. Op onze pagina ‘Arbeidsrisico’s hebben we een overzicht gemaakt van alle aanwezige risico’s. Van voet- en beenletsel tot verdrinkingsgevaar en van hittestress tot koude toe.

Deze arbeidsrisico’s vormen de basis van onze productaanbod beschermingsmiddelen. We geven graag op hoofdlijnen een opsomming van ons aanbod:

Inhoudsopgave

PBM-scan

Doet deze lijst van producten je misschien duizelen? Geen zorgen, wij bieden een PBM-scan aan. Middels deze scan weet u precies welke beschermingsmiddelen er bij u op de werkvloer niet mogen ontbreken, maar ook welke voor u niet belangrijk zijn.

Een PBM bestaat uit drie stappen:

  1. Inventariseren
  2. Analyseren
  3. Resultaat

1. Inventarisatie benodigde beschermingsmiddelen

Één van onze adviseurs komen bij u op de werkvloer de situatie beoordelen middels een observatie en gesprekken met betrokken stakeholders, zoals de werknemers. Tegelijkertijd vindt er een inventarisatie plaats van het huidige gebruik van de huidige persoonlijke beschermingsmiddelen en het gebruik ervan.

2. Analyseren

Aan de hand van de geldende wet- en regelgeving maken we een analyse van de bevindingen uit stap één.

3. Resultaat

In één groot werkblad maken we een PBM-matrix. Daarin wordt alle PBM beoordeeld per taak. Tegelijkertijd komen we met een verbeterplan voor gebruik en beheer en doen we (zo nodig) aanbevelingen om het kennisniveau op de werkvloer een upgrade te geven.

Dit levert een PBM-scan op

Middels een PBM-scan krijgt u grip en overzicht. Tegelijkertijd geeft het ook mogelijkheden tot kostenreductie, omdat de beschermingsmiddelen wellicht efficiënter kunnen worden ingezet en beheerd. Natuurlijk biedt het ook bewustwording en draagvlak, maar het allerbelangrijkste: betere bescherming op de werkvloer.

Advies of meer informatie over beschermingsmiddelen?

Wijngaarden VeiligGoed is ook graag uw partner en leverancier op het gebied van PBM. Stel uw vraag, of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze adviseurs. U kunt contact met ons opnemen per mail of door ons te bellen: info@veiliggoed.nl of +31 184 43 44 55.

Meer weten over ons en ons productaanbod?

Beschermingsmiddelen

Veelgestelde vragen over beschermingsmiddelen

Beschermingsmiddelen zijn producten die bescherming bieden op de werkvloer, zoals werk- en veiligheidskleding, oor- en oogbescherming, voetbescherming, enzovoorts​

Het aanbod omvat veiligheidsschoenen, valbeveiliging, reddingsvesten, oog- en gelaatbescherming, koelvesten, hoofdbescherming, handbescherming, gehoorbescherming, beschermende kleding, bedrijfskleding, en adembescherming

Een PBM-scan is een driestapsproces waarbij de benodigde beschermingsmiddelen op de werkvloer worden geïnventariseerd, geanalyseerd en vervolgens in een PBM-matrix worden samengevat, compleet met verbeterplannen en aanbevelingen

De keuze van de juiste beschermingsmiddelen hangt af van de specifieke risico’s en vereisten van uw werkplek. Een risicoanalyse kan helpen bij het bepalen van de benodigde soorten bescherming.

Ja, in veel landen moeten beschermingsmiddelen voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen en -regelgevingen. Het is belangrijk om producten te kiezen die deze normen nakomen.

De levensduur van beschermingsmiddelen varieert afhankelijk van het type, het gebruik en de onderhoudsprocedures. Regelmatige inspectie en onderhoud zijn essentieel, en vervanging moet plaatsvinden zodra er tekenen van slijtage of beschadiging zijn.

Ja, Wijngaarden VeiligGoed biedt maatwerkoplossingen aan voor specifieke behoeften of werkplekken.