Al vanaf het begin zijn helmen onderdeel van ons assortiment. We hebben dan ook veel ervaring met het adviseren en leveren van diverse soorten helmen. Van de bekende merken hebben we altijd voorraad liggen, zodat we snel kunnen leveren. Eventueel personaliseren we de helmen met een sticker. 

Het hoofd is een kwetsbaar deel van je lichaam. Op veel werkplaatsen heb je kans op hoofdletsel. Denk aan vallende voorwerpen, stoten, schampen, metaalspetters, chemicaliën of vlamboog. Er zijn dus behoorlijk wat risico’s op de werkvloer. Maar met de juiste bescherming kun je deze gevaren het hoofd bieden. 

Welke type hoofdbescherming bieden wij? 

Hieronder vindt u verschillende typen hoofdbescherming. Hierbinnen kunt u kiezen uit bescherming voor specifieke risico’s 

  • Klimhelmen: veiligheidshelm met kinband 
  • Haarnetjes: voor hygiëne of bescherming tegen draaiende delen 
  • Mutsen & capuchons: beschermen het hoofd tegen kou of vloeistoffen
  • Laspetten & monnikskappen: beschermen tegen lasspetters 

Soms is een combinatie met andere PBM nodig, zoals gelaatbescherming of gehoorbescherming. Vraag advies aan over hoe u deze PBM optimaal combineert.  

Hoofdbescherming - 1

Normeringen

Norm  Toelichting 
EN 397  Industriële veiligheidshelmen 
EN 812  Industriële stootpetten 
EN 14052  Industriële veiligheidshelmen met een hoog beschermingsniveau 
EN 12492  Helmen voor bergbeklimmers 
EN 50365  Elektrisch isolerende helmen voor gebruik bij laagspanningsinstallaties 

Draagcomfort

Een helm die pijn doet, wordt niet graag gedragen. Besteed daarom aandacht aan het comfort, zoals het gewicht, ventilatie en de hoofdbanden. Bij enorme hitte kunt u ook denken aan verkoelende pads of helminlays 

Levensduur en onderhoud

De levensduur van de helm is drie tot vijf jaar, afhankelijk van het materiaal waar de helm van is gemaakt. De fabrikant vermeldt de productiedatum in de helmschaal. 

Uiteraard zorgt goed gebruik en onderhoud ervoor dat de helm de genoemde levensduur behaalt. Het beste is om de helm te bewaren op een droge, donkere, koele plaats. Gebruik geen oplos- of schuurmiddelen bij het reinigen. De zweetbanden en binnenwerken kun je bij de meeste helmen vervangen. Mocht je de helm niet meer schoon krijgen, dan is dit vaak een signaal dat hij vervangen moet worden. 

Bekijk onze helmen in de webshop

Ga direct naar

Meer informatie?

Onze adviseurs helpen u graag of maken desgewenst graag een afspraak.

Tel: +31 184 434 455
Mail: info@veiliggoed.nl

Advies

De selectie van een helm is niet vrijblijvend.  Neem uw risico-inventarisatie of arbocatalogus als uitgangspunt en laat u adviseren door onze PBM-adviseurs, die veel ervaring hebben met het toepassen van veiligheidshelmen. Zo voldoet u aan de wet- en regelgeving en kunt u bovendien de werkveiligheid waarborgen. 

Batina Corporaal – Operationeel PBM-adviseur

Op welk mailadres wilt u deze poster ontvangen?

Op welk mailadres wilt u de E-paper ontvangen?