PBM set gezocht? Gratis advies over het beste PBM pakket

Als je denkt aan een PBM set, denk je aan de complete verzorging van veiligheid op de werkvloer. Op deze pagina zoomen we in op verschillende arbeidsrisico’s en de beste keuze qua PBM pakket.

De komende onderwerpen komen aan bod:

  • Inventarisatie van PBM
  • Toepassing van PBM
  • Hoe kies je het beste PBM pakket?
  • Maak kennis met een specialist in PBM sets


Laten we beginnen met het kijken naar PBM. Wat is het? En wat heb jij nodig?

mannen met werkkleding

Inventarisatie van PBM

Risico’s op de werkvloer herkennen en voorkomen. Voor je PBM gaat aanschaffen voor jouw bedrijf, is het belangrijk om allereerst alle arbeidsrisico’s in kaart te brengen.

Vraag jezelf af
Welke gevaren zijn er van toepassing?

 

Het kan helpen om de werkplek te observeren, interviews af te nemen met de gebruikers en ook behoeften en wensen van werknemers in kaart te brengen. Let er ook op of huidige PBM nog up-to-date is. In het belang van veiligheid zijn er specifieke, in de wet vastgestelde, eisen voor gebruik van PBM.

Een PBM-scan kan helpen bij het in kaart brengen van alle arbeidsrisico’s. We zien vaak een kloof tussen de theorie (wet- en regelgeving) en de uitvoer op de werkvloer. Vaak weten werkgevers niet welke eisen er bij hun bedrijf gelden. Ook zijn medewerkers niet altijd tevreden over gebruik van huidige middelen.

Wacht niet totdat je de mist in gaat bij een inspectie, waarbij de risico’s niet goed zijn afgedekt. Of nog erger, wacht niet af tot er een bedrijfsongeval plaatsvindt. De meeste risico’s zijn te voorkomen met een juiste toepassing van PBM.

lasser met PBM pakket
Inhoudsopgave

Toepassing van PBM

Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Geliefd en gevreesd. Het is namelijk niet altijd comfortabel om helemaal ingepakt in PBM de werkzaamheden uit te voeren. Bij hoog-risicoberoepen zit er helaas niks anders op. PBM is verplicht, noodzakelijk en stiekem wel zo prettig.

Bescherm de gezondheid en veiligheid

Van jezelf en van je personeel. PBM is gelukkig door veel PBM-leveranciers ontwikkeld waardoor comfort ook hoog in het vaandel staat. Werken doe je je hele leven. Laat het in ieder geval aangenaam zijn om PBM te dragen.

Creëer draagvlak

Zodra het belang van veiligheid en comfort bekend is wil je personeel ook overtuigen van de werking. Bewustzijn is daarin cruciaal. Veiligheid creëer je namelijk niet slechts met een verplichting. Juist draagvlak en bewustzijn voor veilig werken zijn belangrijk.

Tip: Hang voorlichtingsposters op strategische plekken in het bedrijfspand. Bijvoorbeeld in de kantine of in kleedkamers

Hoe kies je het beste PBM pakket?

Deze keuze valt of staat met het assortiment van de betreffende PBM leverancier. Wij zijn ervan overtuigd dat je de beste keuze kunt baseren op: ervaring, snelheid van levering, voorraad, grootte van bedrijf en specialisme in huis.

PBM set inclusief toolbox

Soms is alleen het in huis hebben van de juiste beschermingsmiddelen niet afdoende. In dat geval is het handig om er een toolbox PBM aan toe te voegen.

Een toolbox PBM bevat niet alleen de PBM zelf, je ontvangt ook nog eens uitleg over het juist gebruiken van de beschermingsmiddelen, inzicht in bijhorende wet- en regelgeving en inzicht in de rechten en plichten van werkgever en werknemer.

Meer weten over een toolbox PBM?

De ontwikkeling van PBM-pakketten door de jaren heen

In de loop der jaren hebben PBM-pakketten veel ontwikkeling doorgemaakt. Waar vroeger de focus vooral lag op basisbescherming, is er nu een groeiende nadruk op comfort, gebruiksgemak en duurzaamheid.

Innovaties in materialen en ontwerp hebben geleid tot lichtere, ademende en toch duurzame beschermingsmiddelen die werknemers graag dragen. Bovendien wordt er steeds meer rekening gehouden met de specifieke behoeften van verschillende sectoren en beroepen.

Of het nu gaat om de bouw, de gezondheidszorg of de voedselverwerkende industrie, er is een PBM-pakket op maat beschikbaar.

Het is essentieel voor bedrijven om regelmatig hun PBM-strategie te herzien en te investeren in de nieuwste technologieën en oplossingen. Alleen zo kunnen ze garanderen dat hun werknemers optimaal beschermd zijn tegen de unieke risico’s van hun vakgebied.

bedrijfspand wijngaarden veiliggoed pbm expert

Maak kennis met een specialist in PBM sets!

Harde werkers voorzien van de juiste kennis en middelen, zodat ze goed beschermt zijn. Dat is het uitgangspunt van Wijngaarden VeiligGoed.

Met ruim 50 jaar ervaring zijn wij een toonaangevende leverancier van PBM, schoenen en werkkleding. Onze kleding wordt wereldwijd gedragen, maar dat is slechts een tipje van de sluier. Met meer dan 40 gemotiveerde PBM adviseurs en een landelijke dekking zijn we ook in jouw buurt.

Ons voordeel?

We werken met een diverse klantenkring. Zo hebben we kennis en kunde in uiteenlopende branches. Hierdoor weten we de geheimen van alle wet- en regelgeving. Nederlands en Internationaal. Wij adviseren, denken mee en meten je de juiste beschermingsmiddelen aan.

Benieuwd naar een maatoplossing voor jouw arbeidsrisico’s? Wacht dan niet langer om een PBM adviseur van Wijngaarden VeiligGoed te ontmoeten. Je kunt eenvoudig contact opnemen via het volgende formulier.

Stap 1 van 3